Már öthónapos. Nagyonsokat változott, fejlődött az elmúlt hónapokban. Ebben a hónapban a forgás a mutatvány. Már szépen forog hasról hátra és vissza is. Főleg még ha álmos és nem találja a helyét, de nappal is forog eleget. Az ágyat ezért egy szinttel lejebb is kellett tenni.

Meg aztán minden nagyon izgalmas, minden leköti a Kisnyuszi figyelmét. Ha ölben van nézelődik jobbra, balra. Ha a játszószónyegén van folyamatosan babrál a játékaival. Adogatja őket egyik kézből a másikba, nézegeti és persze meg is kóstolja őket. A lábacskáit is felfedezte. Ha nincs éppen kéznél semmi izgalmas játék jobbhíján a nagylábujjait tömi a szájába, különösen ha éppen pelenka cserénél kibújhat a ruhácskából.

Legjobban azonban a hasán szeret lenni, akkor aztán lehet játszani is nézelődni is, csuda izgalmas ez az új perspektíva. Már szívesen alszik is a hasán.

Lili még mindig nagyon nyugodt kisbaba. Nagyon ritkán sír, akkor is mindig valami egyszerűen orvosolható oka van. Rengeteget mosolyog, főleg Mamára és Papára, de az első ijedség után mindenkivel gyorsan összehaverkodik főleg, ha van rajtuk valami jó kis izgalmas szemüveg vagy blúz gombokkal, amivel jókat lehet játszani.

 


Elle a deja cinq mois. Elle a changé et grandi beaucoup pendant ces derniers mois. Tourner du dos sur le ventre et vice-versa est son truc du mois. Surtout quand elle est fatiguée, et elle cherche la position pour s’endormir, mais elle tourne pas mal meme si elle est bien reveillée. C’est pourquoi nous avons du abaisser le lit d’un niveau.

On etait aussi super excites de la facon dont elle est interessee par tout ce qui l’entoure. Si nous la tenons dans nos bras, elle regarde a droite et a gauche. Si elle est sur son tapis de jeu, elle s’aumse en permanence avec ses jouets. Elle se les passe d’une main a l’autre, les regarde, et les goute aussi bien entendu :). Elle fait pareil avec ses pieds. Si elle ne trouve rien d’interessant a portee de ses mains, elle prend son pied et se le met dans la bouche 🙂

Ces jours-ci, elle prefere etre sur le ventre; ca lui permet de jouer tout en gardant un oeil sur ce qui se passe autour d’elle. Elle s’endort meme sur le ventre parfois.

Elle est toujours tres calme. Elle ne pleure que rarement, et si elle pleure c’est assez simple de savoir pourquoi parce qu’il y a toujours une explication logique. Elle sourit beaucoup, en particulier a Papa et Maman mais aussi a tout le mode qui vient lui rendre visite, surtout si ils ont quelque chose d’interessant avec eux, comme une paire de lunettes ou une chemise avec des boutons.